Ανακοίνωση κλεισίματος της Λέσχης Υπογείως στην Καλλιδρομίου 94Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για αυτά που κάνουμε, περισσότερο όμως για αυτά που ΔΕΝ κάνουμε... Ευχαριστούμε τον χώρο που μας άνοιξε την αγκαλιά του πολλά χρόνια πίσω και μας σεβάστηκε μάλλον όσο κανένας άλλος.  Μέσα σε αυτό το υπόγειο του κέντρου της Αθήνας, στην οδό Καλλιδρομίου και στον αριθμό 94  περάσαμε μερικές από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μας και μάθαμε τους εαυτούς μας. Ένα μεγάλο κεφάλαιο κλείνει, ένα άλλο ξεκινάει.

Ευχαριστούμε (για όλα)."Η Λέσχη Υπογείως είναι υποχρεωμένη να αναστείλει τη λειτουργία της μετά από 13 χρόνια στο υπόγειο της Καλλιδρομίου 94 στα Εξάρχεια. Ο λόγος είναι η ταύτιση κάποιων ιδιοκτητών και νοικοκυραίων της γειτονιάς με τους εξουσιαστικούς μηχανισμούς που εναντιώνονται στην αντίσταση και την αυτοοργάνωση που η Λέσχη προέβαλλε όλο αυτό τον καιρό.

Η συνέλευση θα αποφασίσει πώς θα συνεχίσει τη λειτουργία της, ακολουθώντας τη γραμμή που έχει χαράξει. Αυτή τη γραμμή που θέτει ενάντια στην αστική εξουσία και τους εκφραστές της, ενάντια στην εμπορευματοποίηση και την εξατομίκευση.

Ο δρόμος μπροστά μας είναι δύσκολος αλλά θα συνεχίσουμε να εκφραζόμαστε και να πολεμάμε. Αυτή η αλλαγή για τη ζωή της Λέσχης δεν μπορεί παρά να είναι ένα διάλειμμα και μόνο. Είναι η κίνηση μιας σπείρας που μας φέρνει μπροστά στα καθήκοντα μιας νέας αρχής, όπου καλούμαστε να κοιτάξουμε τα λάθη μας, να δούμε τις ελλείψεις μας και να βγούμε πιο δυνατοί.

Η κοινωνική καταστροφή και παρακμή την οποία βιώνουμε όλοι μας επιτάσσει την ανάγκη της διατήρησης και ανάπτυξης χώρων που δρούμε και εκφραζόμαστε ενάντια στη μιζέρια και την αποξένωση που μας επιβάλλουν. Ενάντια στο φασισμό, τον πόλεμο και τον καπιταλιστικό εξανδραποδισμό θα βρεθούμε με τους συντρόφους μας, για να δράσουμε τόσο στην περιοχή των Εξαρχείων όσο και παντού, με πολλαπλάσια και ισχυρότερα "υπόγεια" από ποτέ.

Ευχαριστούμε όλους τους συντρόφους και τους φίλους που μας στήριξαν και συμμετείχαν στις δράσεις της Λέσχης, όλα τα ταξικά μας αδέρφια που μέσα και έξω από αυτά τα ντουβάρια αγωνιστήκαμε, συμφωνήσαμε, διαφωνήσαμε, διασκεδάσαμε και εκφραστήκαμε μαζί. Θα είμαστε πάλι μαζί πρώτα απ' όλα στους δρόμους για την καταστροφή του υπάρχοντος εκμεταλλευτικού και εξευτελιστικού για τα όντα αυτού του πλανήτη συστήματος.

Θα ξανασυναντηθούμε όταν βρεθεί σύντομα νέος χώρος που θα στεγάσει τις επιθυμίες και τα προτάγματά μας.

Η συνέλευση της Λέσχης Υπογείως στην Καλλιδρομίου 94
" (2002 - 2014)